21 Ιανουαριου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:00:05:00 GMT +2

Διαφήμιση
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ Αναζητώντας το χρυσάφι της Αθήνας

Αναζητώντας το χρυσάφι της Αθήνας

E-mail Εκτύπωση
bossu-pascaline-pou-einai-o-chrysos-mou675

 

Από την αρχή της κρίσης, η εικαστική καλλιτέχνης Pascaline Bossu συγκλονίστηκε και εντυπωσιάστηκε από το πόσο γρήγορα έκαναν την εμφάνισή τους τα ενεχυροδανειστήρια. Επιχειρήσεις στα όρια πολλές φορές της νομιμότητας, που εκμεταλλεύονται τις οικονομικές δυσκολίες αλλά και ενθαρρύνουν την παραβατικότητα οδηγώντας σε έκρηξη των διαρρήξεων, μια που πλέον υπάρχουν «νόμιμοι» κλεπταποδόχοι. 

«Πού είναι ο χρυσός μου; / Où est mon or?»

Η διαπίστωση αυτή την οδήγησε στη δημιουργία μιας σειράς έργων μέσω των οποίων επιχειρεί να αποτυπώσει εικόνες από τον οικονομικό πόλεμο που βιώνουμε.

Η εικαστική καλλιτέχνης Pascaline Bossu ζει και εργάζεται από το 2000 στην Αθήνα. Κατάγεται από τη Λωρραίνη και έχει σπουδάσει εφαρμοσμένες τέχνες στο Στρασβούργο και το Παρίσι, στην Ανωτάτη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών Olivier de Serres. Από το 2003, έχει δημιουργήσει το Atelier Coccinelle στην Αθήνα, όπου διδάσκει εικαστικά σε παιδιά και ενήλικες. Συνεργάζεται επίσης με το Μουσείο Ηρακλειδών, ενώ ασχολείται και με τη διακόσμηση.

Τα εγκαίνια της έκθεσης της Pascaline Bossu θα γίνουν την Παρασκευή 14 Μαρτίου στις 8μμ στο εστιατόριο Saladin, στον Κεραμεικό. 

bossu-pascaline-pou-einai-o-chrysos-mou-pinakas300Πού είναι ο χρυσός μου; / Où est mon or?
Pascaline Bossu
14 Μαρτίου ως Απριλίου
Saladin, καλλιτεχνικό εστιατόριο
Μεγάλου Αλεξάνδρου 111, 10435, Αθήνα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πέντε συναντήσεις για τον Κάφκα στον «Φωταγωγό»

Πέντε συναντήσεις για τον Κάφκα στον «Φωταγωγό»

Πρόγραμμα πέντε συναντήσεων με θέμα τη ζωή και το έργο του Φραντς Κάφκα με εισηγητή τον μεταφραστή και συγγραφέα Κυριάκο Χαλκόπουλο, από τις 18 Ιανουαρίου στον «Φωταγωγό» (Στοά Κουρτάκη, Κολοκοτρώνη 59Β), με τη στήριξη του Τσεχικού Κέντρου Αθηνών.

...

«Το έργο του Michel Houellebecq και η υποδοχή του στην Ελλάδα»

«Το έργο του Michel Houellebecq και η υποδοχή του στην Ελλάδα»

Ημερίδα με θέμα «Το έργο του Michel Houellebecq και η υποδοχή του στην Ελλάδα» διοργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Γλωσσικές, Λογοτεχνικές και Διαπολιτισμικές Σπουδές στο Γαλλόφωνο και Ευρωπαϊκό Χώρο, Μεταφρασεολογία - Μετάφραση Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου», του Τ...

Ο James Davidson στην Αθήνα για το βιβλίο του «Οι Έλληνες και ο ελληνικός έρως»

Ο James Davidson στην Αθήνα για το βιβλίο του «Οι Έλληνες και ο ελληνικός έρως»

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στις 19:30, στο Μουσείο Ηρακλειδών στο Θησείο, ο James Davidson θα δώσει το «παρών» στην παρουσίαση του βιβλίου του «Οι Έλληνες και ο ελληνικός έρως» (μτφρ. Λύο Καλοβυρνάς, εκδ. Αλεξάνδρεια).

...

Διαφήμιση
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
«Εξημέρωση» στον κόσμο των νεκρών

«Εξημέρωση» στον κόσμο των νεκρών

Για την παράσταση του Δημοσθένη Παπαμάρκου «Εξημέρωση» σε σκηνοθεσία της Γεωργίας Μαυραγάνη, η οποία παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή της Στεγης του Ιδρύματος Ωνάση μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου.

Του Νίκου Ξένιου

...
O περίλυπος πότης του Πάτρικ Χάμιλτον

O περίλυπος πότης του Πάτρικ Χάμιλτον

Για το μυθιστόρημα του Patrick Hamilton «Πλατεία Χανγκόβερ» (μτφρ. Κατερίνα Σχινά, επίμ. Νίκος Α. Μάντης, εκδ. Στερέωμα).

Της Νίκης Κώτσιου

Γνωστός κ...

Νταβίντ Γκρόσμαν: «Όταν διαβάζουμε ένα καλό βιβλίο επανακτούμε το πρόσωπό μας»

Νταβίντ Γκρόσμαν: «Όταν διαβάζουμε ένα καλό βιβλίο επανακτούμε το πρόσωπό μας»

Συνέντευξη με τον Iσραηλινό συγγραφέα Νταβίντ Γκρόσμαν (David Grossman) με αφορμή την κυκλοφορία του βραβευμένου με Booker International μυθιστορήματός του «Ένα άλογο μπαίνει σ' ένα μπαρ» (μτφρ. Λουίζα Μιζάν, εκδ. Ψυχογιός) και την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα για την παρ...

Διαφήμιση