17 Μαϊου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:09:57:18 GMT +2

Διαφήμιση
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ: Home

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

..."έφυγε" ο Τεντ Χιουζ

E-mail Εκτύπωση

ted-hughesΤου Ευθύμιου Σακκά

Μια μέρα σαν σήμερα το 1998 έφυγε από την ζωή ο συγγραφέας Τεντ Χιουζ σε ηλικία 68 ετών. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ όπου και γνωρίστηκε με την Σύλβια Πλαθ. Η σχέση τους οδηγήθηκε σε γάμο που διήρκησε έξι χρόνια, ώσπου το 1963 η Πλαθ αυτοκτονεί. 

...γεννήθηκε η Σύλβια Πλαθ

E-mail Εκτύπωση

SYLVIA-PLATHΤου Ευθύμιου Σακκά

Μια μέρα σαν σήμερα το 1932 είχε έρθει στη ζωή η ποιήτρια Σύλβια Πλαθ στη Βοστώνη. Στο σχολείο είχε εξαιρετικές επιδόσεις και σπούδασε στο πανεπιστήμιο Smith. Εκεί παρουσιάζει και τα πρώτα συμπτώματα της διπολικής διαταραχής της και κατά το τρίτο έτος της φοίτησής της αποπειράται να αυτοκτονήσει. Νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική όπου στις θεραπείες περιλαμβάνονται και ηλεκτροσόκ.

...πρεμιέρα για το Επαναστάτης χωρίς αιτία

E-mail Εκτύπωση

KazanΤου Ευθύμιου Σακκά

Μια μέρα σαν σήμερα το 1955 πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της ταινίας του Ελία Καζάν «Επαναστάτης χωρίς αιτία» κι ενώ ο πρωταγωνιστής Τζέιμς Ντην έχει φύγει από την ζωή λίγες μέρες νωρίτερα έπειτα από αυτοκινητικό δυστύχημα. 

...γεννήθηκε ο Νίκος Νικολαΐδης

E-mail Εκτύπωση

nikolaidisΤου Ευθύμιου Σακκά

Μια μέρα σαν σήμερα το 1939 είχε έρθει στη ζωή ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Νίκος Νικολαΐδης στην πόλη της Αθήνας. Σπούδασε σκηνογραφία στη Σχολή Βακαλό και σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου.

...γεννήθηκε ο συνθέτης Λουτσιάνο Μπέριο

E-mail Εκτύπωση

berioΤου Ευθύμιου Σακκά

Μια μέρα σαν σήμερα το 1925 είχε γεννηθεί ο Ιταλός συνθέτης Λουτσιάνο Μπέριο. Άρχισε να ασχολείται από μικρός με την μουσική, καθώς ο πατέρας και ο παππούς του ήταν μουσικοί κι από αυτούς έλαβε τα πρώτα μαθήματα πιάνου. 

Σελίδα 10 από 53

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

 

Ποια από τις παρακάτω φράσεις σχετικά με τα σεμινάρια "δημιουργικής γραφής" σας εκφράζει περισσότερο;








ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS

 
ekebibiblionet   
papaki
mavro_karoto

Follow us

 

Network Social RSS Facebook Twitter Youtube