7 Οκτωβριου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:09:49:55 GMT +2

Διαφήμιση
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

39+1 βιβλία για την Άνοιξη

E-mail Εκτύπωση

altΤου Κώστα Αγοραστού

Οι μέρες του Πάσχα απλώνονται μπροστά μας, ευκαιρία για πολλούς από εμάς να ξαναπιάσουμε το νήμα της ανάγνωσης ή να το ακολουθήσουμε μακρύτερα. Από τα πρόσφατα και λίγο παλιότερα βιβλία ποίησης και πεζογραφίας, δοκίμια και μελέτες, σας προτείνουμε μερικά από τα καλύτερα. 

Το κοράλλι

E-mail Εκτύπωση

to-koralli-390Της Εύας Στάμου

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το πρώτο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού «Το κοράλλι». Πρόκειται για το νέο εγχείρημα ενός οίκου που επί μισό αιώνα έχει μια ξεχωριστή παρουσία στη λογοτεχνική μας κοινότητα, τις «Εκδόσεις των Φίλων».

Μνήμη Ξ. Α. Κοκόλη στο Αριστοτέλειο

E-mail Εκτύπωση

kokolis-photo390Στη μνήμη του νεοελληνιστή Ξενοφώντα Α. Κοκόλη (1939 – 2012) είναι αφιερωμένη η ΙΔ' Επιστημονική Συνάντηση του Τομέα Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών του Α.Π.Θ που διοργανώνεται από τις 27 έως τις 30 Μαρτίου.

Δύο σημαντικές παραστάσεις στη Στέγη

E-mail Εκτύπωση
gelinek play1
 

Επιμ. Κώστας Αγοραστός

Τα συμβόλαια του εμπόρου (27-28-29 Μαρτίου), της Ελφρίντε Γέλινεκ και η αυστραλέζικη ομάδα Back to Back Theatre με την παράσταση Ganesh Versus the Third Reich (2-3-4-5 Απριλίου) θα παρουσιαστούν τις προσεχείς ημέρες στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Τρεις φορές κι έναν καιρό

E-mail Εκτύπωση

stegi-3fores390Ένα γάντι, μια πέτρα, ένα νερολούλουδο: σύμβολα της αναζήτησης ταυτότητας, του αγώνα επιβίωσης, της πάλης της αγάπης να κυριαρχήσει και να σώσει τους ανθρώπους. Πρόκειται για τα δομικά στοιχεία των ιστοριών που θα παρακολουθήσουν οι θεατές της παράστασης υπό τον γενικό τίτλο: «3 φορές κι έναν καιρό... τρία μουσικά παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα εγχόρδων» που θα παρουσιαστούν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών,www.stg.gr. 

Αναζητώντας το χρυσάφι της Αθήνας

E-mail Εκτύπωση
bossu-pascaline-pou-einai-o-chrysos-mou675

 

Από την αρχή της κρίσης, η εικαστική καλλιτέχνης Pascaline Bossu συγκλονίστηκε και εντυπωσιάστηκε από το πόσο γρήγορα έκαναν την εμφάνισή τους τα ενεχυροδανειστήρια. Επιχειρήσεις στα όρια πολλές φορές της νομιμότητας, που εκμεταλλεύονται τις οικονομικές δυσκολίες αλλά και ενθαρρύνουν την παραβατικότητα οδηγώντας σε έκρηξη των διαρρήξεων, μια που πλέον υπάρχουν «νόμιμοι» κλεπταποδόχοι. 

Εικόνες του χθες, ίχνη στο σήμερα

E-mail Εκτύπωση

gkazi1966Κεραμεικός, Γκάζι, Βοτανικός, Ρούφ. Τέσσερις εμβληματικές περιοχές του ιστορικού κέντρου της Αθήνας βρίσκονται στο επίκεντρο της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Εικόνες του χθες, ίχνη στο σήμερα», που παρουσιάζεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο διάστημα από 7 έως 23 Μαρτίου και θα φιλοξενηθεί στo Κτίριο «Αποθήκη» (Δ9). 

«Μεταβάσεις» στα Βαλκάνια

E-mail Εκτύπωση

clear history 360Επιμ. Κώστας Αγοραστός

Μακριά από τα στερεότυπα που πιθανώς υπάρχουν για τα Βαλκάνια και την τέχνη που παράγεται σε αυτές τις χώρες θέλει να μας οδηγήσει το 1ο Φεστιβάλ της σύγχρονης ανεξάρτητης βαλκανικής σκηνής (Transitions I. Balcans), με περφόρμανς, συζητήσεις, συναυλίες, θέατρο, χορό και πλήθος προβολών, το οποίο λαμβάνει χώρα από τις 5 έως τις 16 Μαρτίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Ο David Sedaris στη Στέγη

E-mail Εκτύπωση

altΤου Κώστα Αγοραστού

Xαρακτηριστικό γνώρισμα των συγγραφέων είναι να βλέπουν παντού ιστορίες. Αληθινή ζωή και μυθιστορηματική αφήγηση έχουν δυσδιάκριτα όρια και στο παιχνίδι απαιτούνται λύτες με παρατηρητικότητα και οξυμμένο το ένστικτο της αμφιβολίας. O David Sedaris είναι ένας τέτοιος συγγραφέας.

Μια Παναγιά σε graphic novel

E-mail Εκτύπωση

altΕπιμ. Κώστας Αγοραστός

Σε λιγότερο από δέκα μέρες από την έναρξη της καμπάνιας χρηματοδότησης, οι συντελεστές του graphic novel «Η Παναγιά η Χελιδονού» έχουν πλησιάσει σχεδόν ολοκληρωτικά στον χρηματικό τους στόχο. Τα σχόλια για τη δουλειά τους είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά με ενδεικτικό αυτό του Mike Carey (Hellblazer, X-Men Legacy): Απλό, καλαίσθητο και μαγικό. Φέρνει στον νου τα καλύτερα του Joann Sfar.

Τα βιβλία της άνοιξης

E-mail Εκτύπωση

sping books360Επιμ. Κώστας Αγοραστός

Πολλές και ενδιαφέρουσες οι προσεχείς εκδόσεις. Επιλέξαμε βιβλία από την ελληνική και ξένη πεζογραφία, την ποίηση, τα δοκίμια και τις μελέτες. 

Τα 100 καλύτερα βιβλία της νεοελληνικής λογοτεχνίας

E-mail Εκτύπωση

emmanouil roidis-big

Σύμφωνα με τις επιλογές 120 συγγραφέων

Με τη συμμετοχή 120 λογοτεχνών ολοκληρώθηκε η μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησαν το bookpress.gr και το Βιβλιοπωλείο Πολιτεία, για την ανάδειξη των 100 βιβλίων που αξιολογούνται από τους συγγραφείς ως τα καλύτερα της νεοελληνικής λογοτεχνίας των τελευταίων δύο αιώνων (1813-2013). 

Πώς αφηγούμαστε ιστορίες (2ος κύκλος)

E-mail Εκτύπωση

whats-your-story-0Εργαστήριο για την τέχνη και τις τεχνικές της αφήγησης

Κώστας Κατσουλάρης & Σώτη Τριανταφύλλου

Το εργαστήριο θα επικεντρωθεί στις τεχνικές αφήγησης ιστοριών, δηλαδή ένα σύνολο γνώσεων και πρακτικών που έχουν παγιωθεί από τον 18ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας, σε ό,τι αφορά την αφηγηματική λογοτεχνία, εκείνη που βασίζεται στην ανάπτυξη μιας ωραίας ιστορίας, με χαρακτήρες, πλοκή και έντονη δράση.

Σελίδα 8 από 27

Διαφήμιση

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

 

Ποια θεματική θα θέλατε να διαβάζετε συχνότερα;

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΙ ΕΔΩ

 

Network Social RSS Facebook Twitter Youtube