x
Banner Campaign

26 Μαϊου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:23:22:04 GMT +2

Διαφήμιση
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

100 χρόνια Αλμπέρ Καμύ

E-mail Εκτύπωση

camus360Της Ελένης Καρρά 

Όσοι πιστοί, προσέλθετε: για να «γιορτάσουν αξιοπρεπώς» τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αλμπέρ Καμύ, οι διοργανωτές της φιλόδοξης έκθεσης «Από την Τιπάσα στο Λουρμαρέν» που έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο ζητάνε την οικονομική συνδρομή του κοινού, μέσω της ιστοσελίδας kisskissbankbank.com (http://www.kisskissbankbank.com/albert-camus-de-tipasa-a-lourmarin).

Η Τζέιν Όστεν ως φάρμακο

E-mail Εκτύπωση

austen-portrait

Της Ελένης Καρρά

Στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι γιατροί συνταγογραφούσαν Τζέιν Όστεν στους στρατιώτες που έπασχαν από ψυχιατρικά προβλήματα ως «αντικαταθλιπτικό», καθώς τα έργα της Όστεν θεωρείται ότι είχαν κατευναστική δράση και προσέφεραν «μεγάλη ανακούφιση» από τον τραυματικό παραλογισμό του πολέμου.

O Φαντομάς των Βιβλίων ξαναχτυπά!

E-mail Εκτύπωση

booksculpture360Της Ελένη Καρρά 

Θα μπορούσε να είναι μια ιστορία μυστηρίου, εμποτισμένη με την ομίχλη, τους θρύλους, τη λογοτεχνία και την ποίηση της Σκωτίας. Και όμως, τα «μυστηριώδη βιβλιό-γλυπτά» που εμφανίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από το 2011, με τελευταίο «κρούσμα» τον Μάιο, σε διάφορες περιοχές της χώρας, αφιερωμένα κάθε φορά σε κάποιο διαφορετικό λογοτεχνικό έργο κυρίως της σκωτσέζικης λογοτεχνίας (από τον Στίβενσον μέχρι τον Ράνκιν), φτιαγμένα από σελίδες παλιών βιβλίων και με συνοδευτικές επιστολές-γρίφους για βιβλιόφιλους αποτελούν μια από τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες στη σχέση τέχνης και λογοτεχνίας.

30+1 βιβλία για το καλοκαίρι

E-mail Εκτύπωση

altΗ Book Press προτείνει 30+1 βιβλία μυθοπλασίας για το καλοκαίρι.

Επιμ. Κώστας Αγοραστός

 

Η Αλίκη στη χώρα του Νταλί

E-mail Εκτύπωση

dali-alice360Της Ελένης Καρρά

Alice Madness Returns: το πιο σύγχρονο βιντεοπαιχνίδι τρόμου. Η Αλίκη έχει τρελαθεί και νοσηλεύεται σ’ ένα ψυχιατρείο του 19ου αιώνα, η χώρα των θαυμάτων την στοιχειώνει, και σ’ όλον τον σημερινό, παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας, οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών παίζουν μες τον σκοτεινό κόσμο μιας Αλίκης που έχει έρθει να στοιχειώσει το horror freak σύμπαν μας.

Αλληλεγγύη προς Τούρκους συγγραφείς

E-mail Εκτύπωση

gezi-park

Θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και υποστήριξή μας, εκ μέρους των συγγραφέων στην Ελλάδα, προς ποιητές και συγγραφείς στο πάρκο Γκεζί ή αλλού στην Τουρκία που αγωνίζονται για την ελευθερία της έκφρασης και τη δημοκρατία. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Συγγραφέων

Η Book Press ανοίγεται στους νέους δημιουργούς

E-mail Εκτύπωση

reading-and-writingΚλείνοντας αυτές τις μέρες 4 χρόνια παρουσίας στο διαδίκτυο, αποφασίσαμε να καταστρατηγήσουμε μια από τις «αρχές» μας: τη μη δημοσίευση πρωτότυπων λογοτεχνικών κειμένων. Και δεν εννοούμε βέβαια προδημοσιεύσεις κειμένων από βιβλία που πρόκειται να κυκλοφορήσουν –αυτό το κάνουμε ήδη, με προσεκτικές επιλογές, όπως πάντοτε– αλλά κείμενα νέων δημιουργών που δεν έχουν ακόμη βρει το δρόμο τους προς την έκδοση.

100 χρόνια... «Από τη μεριά του Σουάν»

E-mail Εκτύπωση

proust-du-cote-de-chez-swannΤης Ελένης Καρρά

Εκατό χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Μαρσέλ Προυστ εξέδωσε, με δικά του έξοδα αφού όλοι οι εκδότες το είχαν απορρίψει, το βιβλίο του «Από τη μεριά του Σουάν» (Du côté de chez Swann). Φέτος, η παγκόσμια λογοτεχνική κοινότητα γιορτάζει αυτήν την επέτειο με ειδικές εκδόσεις, συνέδρια, φεστιβάλ, εκθέσεις.

Παραδοχή λογοκλοπής από τον Κίπλινγκ

E-mail Εκτύπωση

kiplingjungle_book360Της Ελένης Καρρά

Μια επιστολή του 1895, στην οποία ο Ράντγιαρντ Κίπλινγκ παραδέχεται πως στο Βιβλίο της Ζούγκλας «είναι πολύ πιθανό ότι πήρα αδιακρίτως ξένα στοιχεία, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να θυμηθώ από ποιες ιστορίες έχω κλέψει», πωλείται σε δημοπρασία έναντι 2.500 στερλινών.

Νύχτα λογοτεχνίας

E-mail Εκτύπωση

oscarΤης Ελένης Καρρά

Ευρωπαϊκές Νύχτες Λογοτεχνίας, με αναγνώσεις και παράλληλες δράσεις

Η λογοτεχνία απέκτησε, στην Ευρώπη, τη δική της νύχτα. Μια νύχτα γεμάτη αναγνώσεις όλων των ειδών, από ποίηση μέχρι διήγημα και κόμικς, νύχτα γεμάτη κείμενα, πρωτότυπα και μεταφρασμένα, συγγραφείς, αναγνώστες…

4η Συνάντηση Μεταφρασεολόγων

E-mail Εκτύπωση

metafrasi360Η 4η Συνάντηση Εργασίας Εληνόφωνων Μεταφρασεολόγων διοργανώνεται από την Πέμπτη 23 ως το Σάββατο 25 Μαΐου στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Ναόμι Κλάιν στην Αθήνα

E-mail Εκτύπωση

naomiklein360H Ναόμι Κλάιν, συγγραφέας των δημοφιλών βιβλίων Το Δόγμα του Σοκ και No logo έρχεται στην Ελλάδα καλεσμένη των εκδόσεων Λιβάνη. Θα μιλήσει στο Φεστιβάλ B-Fest στην Πανεπιστημιούπολη (24-26/5). http://bfest.gr/ 

Χαμένη αυτοπροσωπογραφία του Μπωντλέρ

E-mail Εκτύπωση

baudelaireΤης Ελένης Καρρά

«Υποκριτή αναγνώστη, όμοιε μου – αδερφέ μου!»: αυτό το σκοτεινό βλέμμα του νεαρού Μπωντλέρ, φιλοτεχνημένο από τον ίδιο, διεισδυτικό όσο και η ποίησή του, παρέμενε εδώ και ενάμιση αιώνα καταχωνιασμένο ανάμεσα στα χαρτιά του γλύπτη Ζοφρουά Ντεσόμ (Geoffroy-Dechaume).

Σελίδα 8 από 24

Διαφήμιση

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

 

Ποια θεματική θα θέλατε να διαβάζετε συχνότερα;

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΙ ΕΔΩ

 

Network Social RSS Facebook Twitter Youtube